Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ξενάγηση στο Blog  ......................................

    Θα ήθελα να βοηθήσω στην γρήγορη εξερεύνηση της ιστοσελίδας , έτσι ώστε να γνωρίσετε άμεσα τι επιλογές που έχετε και ανάλογα να τις αξιοποιήσετε με το παιδί σας , πάντα  με μέτρο ,όχι δηλαδή πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη του Η/Υ, tablet..... Στην συνέχεια των αναρτήσεων  θα σας δίνω κατευθύνσεις για το πως θα αξιοποιήσετε ποιοτικά το υλικό που παρέχετε μέσα από τον ιστότοπο. Και τώρα θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση από πάνω ψηλά όπου εκεί θα βρείτε το mail μου. Στο κεντρικό μενού πατώντας στους συνδέσμους μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες  του  όπως Καινοτόμα προγράμματα, Κουκλοθέατρα, Μυθολογία, Παίζω τα δικά μου Παζλ ,Κυκλοφοριακή Αγωγή κ.τ.λ.

                                 Αριστερά 

Αριστερά  θα βρείτε από πάνω προς τα κάτω τα εξής :
  1. Animation δηλαδή βίντεο κινουμένων σχεδίων που φτιάχτηκαν   με τα παιδιά τα παλιότερα χρονιά στα πλαίσια  Καινοτόμων Προγραμμάτων, δυστυχώς φέτος δεν προλάβαμε , είχα σκοπό να κάνουμε ένα animation  με τα δικαιώματα  των Απειλουμένων  Ζώων  της Πατρίδας μας, μιας κι έχουμε αναλάβει Καινοτόμο Πρόγραμμα  << Τα Απειλούμενα Ζώα >>.κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τα animation.
  2. Wikipedia , η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια , μπορείτε να αναζητήσετε ό,τι πληροφορία χρειάζεστε........
  3. ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ, Ο ΕΘΝΙΚΌΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΉΣ που παρέχει  ψηφιακό υλικό για όλες τις βαθμίδες. Κάνουμε κλικ στην εικόνα, γράφουμε την λέξη Νηπιαγωγείο στην γραμμή αναζήτησης,  και βλέπουμε το υλικό επίσης στα αριστερά  εκεί που λέει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ πατάμε ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΉ ,.....................
  4. Εκτυπώνω και Ζωγραφίζω ,  κάνουμε περιήγηση και επιλέγουμε  εικόνα για εκτύπωση, επίσης μπορούμε να ζωγραφίσουμε online αν πατήσουμε πάνω πάνω εκεί που λέει Σχέδιο online .
  5. Παραμύθια, , παρέχει παραμύθια για ανάγνωση, σελίδες χρωματισμού κ.τ.λ.
  6. Μικρός αναγνώστης , εδώ μπορούμε να ακούσουμε παραμύθια, να δούμε ποιες βιβλιοθήκες υπάρχουν, βιβλιοπωλεία κ.τ.λ. Κάνουμε κλικ  στο ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ  και επιλέγουμε ποιο παραμύθι θα ακούσουμε .........
  7. Τα μπαλόνια της φιλίας και η Μόνα σε καινούργιο σχολείο, δυο παραμύθια του Μικρού Αναγνώστη για την βία στο σχολείο και όχι μόνο.......
  8. Μύθοι του Αισώπου και άλλα παραμύθια , παιχνίδια , τραγούδια.........
  9. Γλώσσα Ά και Β Δημοτικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, περιηγηθείτε και θα βρείτε ενδιαφέρουσες ασκήσεις - δραστηριότητες Γλώσσας.
  10. Μαθαίνω για τον Σεισμό του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, 
  11. Safe Search, μία ασφαλής μηχανή αναζήτησης  για παιδιά.
  12. Παιδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, περιηγηθείτε και ανακαλύψετε την Τέχνη μέσα από τα ματιά των παιδιών.
  13. Παιδικά Τραγούδια, μια ιστοσελίδα με πλήθος τραγούδια για όλες τις περίστασης.
                                                                                Δεξιά

Δεξιά  θα βρείτε από πάνω προς τα κάτω τα εξής :

  1.  Χρήσιμοι Σύνδεσμοι, υπάρχουν σύνδεσμοι όπως το Υπουργείο Παιδείας , η Alfavita, Περί Μαθησιακών Δυσκολίων, κ.τ.λ. θα ενημερώνεται συνεχώς.
  2. Παίζω τα δικά μου παζλ, σε αυτό το σύνδεσμο υπάρχουν πολλά παζλ  , πάνω σε ζωγραφιές τον παιδιών, σε εικόνες σχετικές με κάποιο θέμα  που μπορεί να παίξει το παιδί ohline. Υπάρχουν οδηγίες πως μπορούν να παίξουν , σύρε και άσε , βασική δεξιότητα. Θα ενημερώνεται σχετικά και θα μπουν και παζλ με περισσότερα ή λιγότερα κομμάτια  ανάλογα με τις υποδείξεις από σας.
  3. Παίξε και συ με το Αερόστατο. διαδικτυακή  εκπαιδευτική Πύλη ψυχαγωγίας   για μικρά παιδιά . Κάθε ζωάκι μας γνωρίζει νέα πράγματα για τον εαυτό μας , το περιβάλλον κ.τ.λ.
  4. Ψηφιακό υλικό , Το εργαστήρι του λόγου. Άρθρα  και εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούν το λόγο προβλήματα αλλά και τρόποι εκμάθησης.
  5. Βιβλιοπροτάσεις.  Κάνοντας κλικ υπάρχουν πολλές επιλογές για online διάβασμα. επιλέγετε π.χ. Παιδικά παραμύθια με αφήγηση,Online βιβλιοθήκη free book, ανοίγει σύνδεσμος όπου μπορείτε να επιλέξετε ποιο βιβλίο θα διαβάσετε.
  6. Κανάλια με παιδικές ταινίες και τραγούδια. Μια λίστα με κανάλια που έχουν διάφορες παιδικές ταινίες αλλά και τραγούδια , τα χρησιμοποιούμε με μέτρο.
  7. Επίσκεψη στα Μουσεία.  Μια περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Θα ενημερωθεί.
  8. Κυκλοφοριακή Αγωγή. Ένα λογισμικό όπου μπορεί να παίξει το παιδί και να  μάθει κυκλοφοριακή αγωγή.
  9. Το χωριό της Κυρίας  Μουσικής.
  10. Αρχειοθήκη του Blog
  11. Ετικέτες, όλες οι αναρτήσεις αρχειοθετημένες σε θέματα.
  12. Ημερολόγιο

.......και τέλος υπάρχει η πύλη του Δήμου Ρεθύμνης, Goodnet,  ο καιρός κ.τ.λ.

Καλή Πλοήγηση